Sunday, June 15, 2014

Felted Soap- Τι ακριβώς είναι και πως τα χρησιμοποιούμε

Το felted soap, ή αλλιώς σαπούνι 'ντυμένο' με φυσικές ίνες μαλλιού, το ανακάλυψα τυχαία και το έψαξα όσο μπορούσα στο internet. Βρήκα την ιδέα πολύ ενδιαφέρουσα και έτσι είπα να παραγγείλω ένα για να δω αν θα με βοηθούσε με το πρόβλημα λιπαρότητας που έχω σε πλάτη και πρόσωπο.

Το χρησιμοποιώ εδώ και 2 εβδομάδες και έχω πραγματικά ενθουσιαστεί με την απολέπιση που προσφέρει χωρίς να ερεθίζει, με αποτέλεσμα το δέρμα μου είναι πιο 'ήρεμο', απαλό και ενυδατωμένο.

Τα felted soaps θα είναι διαθέσιμα σε λίγες μέρες στη boutique μας. Συμβουλεύω να τα δοκιμάσετε και στα παιδιά σας γιατί είναι 100% φυσικά και λειτουργούν σαν σφουγγάρια. 

Το παρακάτω άρθρο είναι γραμμένο από την Brillant που φτιάχνει τα felted soaps και εξηγεί το τρόπο χρήσης των σαπουνιών.



'Τι είναι η τεχνική felt (felting);

Είναι μια πανάρχαια τεχνική με την οποία μετατρέπουμε τις ακατέργαστες ίνες πρόβειου μαλλιού σε μια ενοποιημένη συμπαγή μάζα υφάσματος… η γνωστή μας τσόχα (ή αλλιώς κετσέ). Η επεξεργασία του μαλλιού γίνεται με 2 τεχνικές:

  • Τεχνική με σαπουνόνερο (wet felting): Η επεξεργασία του μαλλιού γίνεται με ζεστό νερό και αγνό σαπούνι ελαιολάδου. Βρέχεις το μαλλί και πιέζοντάς το με την τριβή του δίνεις το επιθυμητό σχήμα .
  • Τεχνική με βελόνα (needle felting): Η επεξεργασία του μαλλιού γίνεται πιέζοντας το μαλλί με ειδική βελόνα για να δημιουργήσεις σχέδια ή να το διαμορφώσεις όπως θέλεις.

Για τα φελτοσαπουνάκια μου χρησιμοποιώ και τις δύο τεχνικές συνήθως.

Τι είναι το σαπούνι με felt;

Είναι μια έξυπνη ιδέα 2 σε 1, σαπούνι και σφουγγάρι μαζί! Οι φυσικές ίνες του μαλλιού προσφέρουν ήπια απολέπιση της επιδερμίδας προσώπου και σώματος χωρίς να την ερεθίζουν. Χάρη στο ιδιαίτερα απαλό μαλλί από φυλές προβάτων της Νέας Ζηλανδίας,  απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα παρέχοντας έτσι πιο βαθύ καθαρισμό ενώ οι ευεργετικές ιδιότητες του παρθένου ελαιολάδου, των βοτάνων και των αιθέριων ελαίων που περιέχονται στο σαπούνι, παράλληλα χαρίζουν βαθιά ενυδάτωση και προστασία.
Τα σαπούνια με felt "sapontina" που θα βρείτε εδώ, είναι 100% φυσικά χειροποίητα σαπούνια ("Verolive") από παρθένο ελαιόλαδο επενδεδυμένα με 100% πρόβειο μαλλί, merino & bheda Ν.Ζηλανδίας.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε:

Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε ένα καινούργιο σαπούνι με felt θα χρειαστεί αρχικά να το χρησιμοποιήσετε 1 – 2 φορές με ζεστό νερό τρίβοντάς το, για να ξεκινήσει να αφρίζει. Το μαλλί από τη φύση του έχει αντιμυκητιακές ιδιότητες και διατηρεί την φρεσκάδα του. Καθώς σαπουνίζεσαι η τσόχα παραμένει σφιχτή γύρω από το σαπούνι και έτσι αυτό διατηρείται για περισσότερο καιρό. Τοποθετήστε το πάντα σε σαπουνοθήκη με καλή αποστράγγιση. Όταν δε το χρησιμοποιείτε, φυλάξτε το σε σκιερό και καλά αεριζόμενο μέρος.

Συνοψίζοντας…
Το πρόβειο μαλλί αντικαθιστά το σφουγγάρι, έχει αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, προσφέρει αποτελεσματική απολέπιση και επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής του σαπουνιού σας. 

Συμβουλή: Όταν επιλέγετε ένα σαπούνι «ντυμένο» με μαλλί, εκτός από το σχέδιο, προσέχετε πάντα ρωτώντας για το σαπούνι που «κρύβεται» μέσα του!'

Σε λίγες μέρες θα ανεβάσουμε τα felted soaps και είμαστε σίγουροι οτι θα ενθουσιαστείτε όπως και εμείς!


No comments:

Post a Comment